marți, 1 februarie 2011

Inchipuita floare

Luna asta am participat practic la primul concurs de orice fel, dupa ani si ani. Inchipuita floare (asa se cheama colierul) nu a fost creat chiar special pentru el. Exista ca proiect de vreo luna si ceva, ca extindere a temei florii de vartej, dar n-aveam curaj sa-l incep. Ar fi fost cea mai pretentioasa si mai profi bijuterie a mea si nu stiam daca sunt in stare de asa ceva.
Cand am vazut tema concursului de luna asta, m-am uitat la ea cam urat. Concret, tema suna: “Pentru a putea realiza creatiile voastre, vreau sa va ganditi la o femeie dura in aparenta, dar care freamata de pasiune, femeia care este ca otelul in afaceri si ca matasea rosie in bratele iubitului ei. Puteti folosi orice tehnici si orice materiale, cu conditia sa realizati combinatii de rosu si argintiu.”O, da. Absolut fascinant.*va rog nu scapati ironia*. Iar in urmatoarele secunde, observrosu si argintiu”. Si-atunci am zis : a mea e!! ma bag!
A fost foarte amuzant momentul in care am fost nevoita sa descopar cum pot sa leg inchipuita mea floare si ce exprima ea in realitate de o tema ca asta, mai ales ca nici nu prea imi pusesem problema constient ce exprima cand am modelat-o in minte (eu imi fac si bijuteriile in minte, nu doar desenele:P). Si a fost si mai amuzant cel in care am descoperit ca de fapt chiar exista o legatura.
Inchipuirea de floare nu este in nici un caz ce s-a propus in tema, dar este ceva ce ar putea deveni asa. E o persoana alcatuita dintr-un amalgam de straturi intercalate de caldura/fragilitate/seninatate si raceala/duritate/forta/indiferenta/rigiditate/etc, in asa hal ca nu mai stii care a fost esenta sau care predomina. E diferenta intre aparenta si realitate, intre exterior si interior. Ceci n’est pas une fleur (face cineva legatura cu manifestul suprarealist?:P) e doar o imagine de sarma, scindata, stilizata, rigida, improvizata… si in felul ei, frumoasa.:)
Si victorioasa :D. Pentru ca a iesit pe locul 1.

Un comentariu:

  1. Draga mea Iulia,imi place mult ce lucrezi si cum scrii tu atat de frumos,asa ai un premiu pe blogul meu!!!Te pup

    RăspundețiȘtergere