sâmbătă, 9 aprilie 2011

Unorthodox Manifest



Asta e prima mea incercare de imprietenire cu fimo, experimentul prin care am luat primul contact cu noul material. Momentan nu mi-a facut cine stie ce impresie si relatiile sunt inca semi-ostile, dar cum am neaparat nevoie de el pentru proiece viitoare, voi lucra la aspectul asta.
Am zgariat pe "pietre" simboluri puternice, "neortodoxe", cu istorie si incarcatura, vechi de cand lumea. In ordine de la stanga la dreapta:
- yin yang care nu prea se vede
- ochiul atotvazator (exista si in crestinism, dar e mult mai vechi de atat)
- triskelion
- ankh (crucea egipteana)
- in mijloc, floarea vietii
- swastika (crucea gamata) pe care am gresit-o, bratele ar fi trebuit orientate in cealalta directie, dar am sa inlocuiesc "piatra" cu o alta corecta;
- mantra om/aum, in reprezentarea ei hindusa
- steaua lui david
- tentativa de cavaler trac, un simbol probabil neimportant pentru cultura mondiala, dar foarte drag mie, asa ca nu m-am putut abtine sa nu il pun si pe el.
Evident, swastika nu vrea sa reprezinte nazistii, ci vechea ei simbolistica sanscrita, care era la origine pozitiva (noroc si stare de bine), iar steaua lui david de asemenea nu se refera neaparat la poporul evreu, originea ei fiind tot orientala (echilibru, relatia Om-Divinitate, etc.)
Imbinarea de zale este shaggy loops, si la colier si la cercei.

2 comentarii: